Coaching 

Is liefde lijden voor jou? Wil je ook zo graag van jouw verlatingsangst af?

Je bent hier aan het juiste adres. Ik weet als geen ander hoe heftig het kan zijn om te leven met verlatingsangst. Daarom beschouw ik het als mijn zielsmissie om jou te helpen zodat jij leert om vol vertrouwen lief te hebben. 

Mogelijk heb jij al van alles geprobeerd om van jouw verlatingsangst af te komen. Waarom is deze coaching anders?

Mijn begeleiding is anders omdat ik meer bied dan kennis en inzichten. In de coaching neem ik je aan de hand om jouw bewustzijn te vergroten, om jezelf te helen en transformeren tot de krachtige vrouw die jij in essentie bent. 

Je bent niet gebroken

Je breekt open.

Bron: Lief leven

Ik gebruik hiervoor een combinatie van theorie en praktijk, zoals ademwerk, meditaties en visualisaties. Daarbij baseer ik me op kennis over trauma en hechting en op inzichten vanuit mindfulness en onder andere emotioneel integratiewerk.

Je leert

 • dat hechtingsproblemen vaak de oorzaak zijn van verlatingsangst; 
 • hoe angst diep verankerd zit in jouw brein en zenuwstelsel waardoor het beïnvloedt hoe jij reageert;
 • over de functie van emoties, waar ze vandaan komen en hoe je ze bij jezelf kan opmerken inclusief de bijbehorende fysieke sensaties; 
 • onderscheiden wat, waar en hoe je verlatingsangst voelt in je lichaam;
 • dat emotionele reacties in het NU vaak beladen zijn door oude pijn;
 • herkennen wanneer je oud zeer op jouw partner projecteert en manieren om dat te doorbreken;
 • waarom het niet lukt om helder na te denken wanneer de emotie hoog zit en waarom 'anders denken' niet de beste oplossing is voor verlatingsangst;
 • welke mechanismen jij hebt aangeleerd om pijn te vermijden en hoe je daarmee onbewust jouw relaties saboteert;
 • hoe er een ongezonde dynamiek kan ontstaan in een relatie en hoe je hieruit stapt;
 • dat patronen in relaties zoals elkaar aantrekken en afstoten, elkaar controleren en ruzie maken zich herhalen totdat je bewust afscheid neemt van situaties en personen die niet goed voor jou zijn;
 • waarom je onbewust emotioneel niet beschikbare partners aantrekt;
 • hoe je geschikt relatiemateriaal herkent zodat je een relatie zal hebben die voldoet aan voor jou belangrijke relatiewaarden;
 • hoe je een gevoel van basisveiligheid kan creëren door emotieregulatie-technieken, zelfzorg en steun uit jouw netwerk;
 • welke technieken je kan toepassen om jouw zenuwstelsel te kalmeren wanneer spanning te hoog oploopt;
 • hoe je verlatingsangst en onderliggende pijn kan onderzoeken;
 • wat jouw grootste triggers zijn en waarom; 
 • hoe je emoties kan ontladen van oude pijn waardoor je minder snel en heftig reageert op triggers;
 • hoe je voorkomt dat je jezelf verliest in een relatie door steeds opnieuw te verbinden met jouw kern;
 • hoe je jouw angst kan trotseren met tegengesteld gedrag dan je gewend bent waardoor je vertrouwen in jezelf en in jouw partner groeit;
 • hoe je jouw verlangens, behoeften en grenzen uit kan spreken naar jouw partner, zonder dat je hem of haar verantwoordelijk maakt voor de oplossing;
 • hoe je angst en boosheid kan transformeren naar (zelf)compassie, waarbij je liefdevol en vrij van oordeel naar jezelf en anderen leert kijken;
 • hoe je omgaat met weerstand om te veranderen en om verlatingsangst los te laten;

Met behulp van mijn coaching leer je weer verbinden met jouw intuïtieve vermogens. Je maakt verbinding vanuit liefde in plaats van angst omdat je leert vertrouwen op jouw innerlijke wijsheid. Op deze manier kan je jouw authentieke, pure, krachtige zelf zijn in de liefde. 

In deze video van Dr. Gabor Mate legt hij uit waarom het zo belangrijk is om te zijn wie jij in essentie bent.

Droom jij ook van liefde vrij van angst? Plan nu een intakegesprek. 

Werkwijze

De coaching start altijd met een online intake. Tijdens de intake kijken we of we een klik hebben en bespreken we de problemen waar jij tegenaan loopt. Ook krijg je uitleg over het programma.

We starten tijdens de eerste sessie met het zorgen voor de juiste randvoorwaarden, zoals steun vanuit jouw omgeving. Vaak zit er nog veel onverwerkte pijn diep van binnen. Daarom is een setting die emotioneel veilig is essentieel om innerlijk werk te doen. We brengen samen in kaart wat jij nodig hebt om je zowel tijdens als buiten de sessies voldoende veilig te voelen.

Tijdens de sessies en met huiswerkopdrachten ga je jouw binnenwereld (her)ontdekken zodat je begrijpt wat er in jou omgaat en waarom. Ook leer ik jou hoe je zelf jouw oude wonden kunt helen, waardoor je minder snel en intens getriggerd wordt. Ten slotte begeleid ik jou in jouw transformatie tot de krachtige vrouw die jij in essentie bent, een vrouw die vol vertrouwen in het leven en de liefde staat.

Liefde is een staat van zijn.

Liefde is niet buiten je,

Het zit diep binnen in je.

Je kan het nooit verliezen

En het kan je nooit verlaten.

Bron: Soul Guidance

Neem contact op voor een online intakegesprek.

Ervaringen

Rachelle is mensgericht en sensitief. Ze heeft me geholpen om beter te voelen, wat ik in het begin doodeng vond. Ik weet nu dat kwetsbaarheid nodig is om een fijne relatie op te bouwen. Hierdoor ben ik beter in balans in de liefde.

 - Janine -

Ik voelde direct een goede klik met Rachelle. Ze straalt rust uit en ze is respectvol en empathisch. Ze kon mij snel goed inschatten. Ze liet tijdens de coaching ook geregeld iets van zichzelf zien, waardoor ik me veilig voelde. 

- Hanneke - 


Het lukte me steeds niet om anders met mijn angsten om te gaan. Rachelle liet mij inzien dat weerstand mij tegenhield om echt te veranderen. Daardoor bleef ik onbewust vasthouden, claimen en controleren. Rachelle heeft me geholpen om los te laten en te vertrouwen.

- Bibian - 

Voor wie?

Ik kan jou helpen om jouw verlatingsangst op te lossen als jij jezelf (grotendeels) herkent in de volgende kenmerken:

 • Je bent bang dat jij jouw partner verliest om wat voor reden dan ook. Bijvoorbeeld omdat je bang bent dat hij /zij jou niet meer wil, dat jouw geliefde vreemdgaat, dat eventuele kinderen het niet eens zijn met jullie relatie, dat vrienden of familie een negatieve invloed hebben of dat jouw partner iets overkomt. Kortom: je ziet overal en continu bedreigingen.
 • Je reageert intens op dagelijkse prikkels. Je kan lang blijven hangen in angst, jaloezie, boosheid, verdriet en schaamte waarbij je ook veel fysieke reacties hebt zoals spieren die samenspannen, zweten, trillen, misselijkheid, benauwdheid, een dichtgeknepen keel, enz. 
 • Je vindt het moeilijk om afscheid te nemen omdat je bang bent dat jouw partner niet meer terugkomt. Je hebt dan sterk de neiging om jouw partner vast te klampen. 
 • Je mist jouw partner al meteen wanneer jullie niet samen zijn en je denkt continu aan jouw geliefde. Dan maak jij je druk over wat hij / zij aan het doen is en met wie, waar en hoe lang. Dit kan leiden tot controle-gedrag, je eist bijvoorbeeld dat hij of zij jou vaak belt of een berichtje stuurt als jullie niet samen zijn.
 • Wanneer jouw partner niet snel genoeg op jouw berichten reageert of niet op de manier die jij wil dan ben je van slag; 
 • Je bent vaak onzeker over jezelf en jouw relatie. Je hebt continu bevestiging nodig dat jouw partner jou nog leuk, lief en aantrekkelijk genoeg vindt. Je denkt dat jij niet de moeite waard bent;
 • Je hebt veel aandacht nodig van jouw partner en je voelt je snel afgewezen wanneer jouw partner zijn tijd anders besteedt. Je vindt het moeilijk om jouw geliefde ruimte voor zichzelf te geven;
 • Je wilt vaak samen zijn met jouw partner. Als jullie niet samen zijn dan ben je onrustig of angstig;
 • Je kan niet goed omgaan met onverwachte veranderingen, bijvoorbeeld wanneer jouw partner later komt dan afgesproken of een afspraak verzet. Je denkt dan dat hij niet meer geïnteresseerd is. 

Verlatingsangst herstel je in relaties

Verlatingsangst is meestal ontstaan in relaties met anderen. Ook het herstel gebeurt in relaties. Jouw systeem heeft het nodig om te leren dat je emotioneel veilig kan zijn in een intieme verbinding.
Hoewel een relatie tussen coach en cliënt geen liefdesrelatie is, vormt de coaching wel een veilige setting om te oefenen met kwetsbaarheid, jezelf open stellen, jouw verlangens, behoeften en grenzen aangeven. Je leert zo technieken om hechtingsrelaties te ontwikkelen waarin jij je veilig voelt, zowel op afstand als in nabijheid van je geliefde. 

Safety is not the absence of threat...

It is the presence of connection.

- dr. Gabor Mate -

Veel gestelde vragen


Waarom is de coaching online? 

De coaching is online zodat jij in een voor jou veilige setting kan oefenen met de inzichten en opdrachten die jij van mij krijgt. Meestal is thuis daarvoor de beste plek. Je kan zorgen voor een prettige sfeer door een kop thee voor jezelf te zetten en kaarsjes aan te steken. Daarbij is het fijn dat je thuis bent omdat je na een sessie erg moe kan zijn. Dit komt door de emotionele ontlading die tijdens en na een sessie op gang kan komen. Daarom is het prettig als je na de sessie niet direct over straat hoeft maar uit kan rusten in jouw eigen omgeving. Het is ook belangrijk om goed te drinken om alle afvalstoffen af te voeren.

Tijdens de sessies werken we onder andere met triggers als middel om oude pijn te helen. Het is daarbij NIET de bedoeling om oude verhalen op te rakelen en te praten over wat jij hebt meegemaakt. Het is de bedoeling dat jij bewuste aandacht kan schenken aan het verdriet of de boosheid die jij in het verleden diep hebt weggestopt. Ik leer jou technieken om tegelijkertijd met jouw aandacht in het hier en nu te blijven en de pijnlijke emoties te doorvoelen. Het is de bedoeling dat deze emoties weer vrij kunnen stromen zodat je ze kan loslaten.  

Dit innerlijk werk vraagt om de juiste randvoorwaarden om te voorkomen dat we angst verder inslijten terwijl je jezelf wil helen. Tijdens de intake, maar ook daarna besteden we ruime aandacht aan het scheppen van deze voorwaarden. 

Waarom is het nodig om opdrachten te doen?

Het is nodig om opdrachten te doen omdat het belangrijk is om te ontdekken hoe en waar verlatingsangst in jouw lichaam verankerd zit en wat voor jou de grootste triggers zijn. Dit is voor iedereen anders.
De triggers zijn als het ware de toegangspoort tot oude niet geheelde pijn die nog in jouw lijf aanwezig is. Met bewuste aandacht kunnen deze emotionele blokkades oplossen zodat je minder vaak en minder intens geraakt wordt door situaties in het NU.

Het lukt niet om dezelfde resultaten te bereiken alleen door te lezen en praten. 'Praattherapie' zonder oefenen geeft wel inzichten, maar dit zijn niet de inzichten van binnenin jezelf.  Ik leer jou om met behulp van de praktijkoefeningen jezelf te helen. Bovendien kan je deze technieken ook gebruiken op andere levensgebieden die niet met verlatingsangst te maken hebben. 

Ik heb al van alles geprobeerd om van mijn verlatingsangst af te komen. Waarom zou dit wel werken?

Ik weet hoe het voelt wanneer je al zoveel geprobeerd hebt om van jouw verlatingsangst af te komen. Dat heb ik ook. Wanhopig word je ervan en misschien denk je wel dat liefde zonder angst voor jou niet is weggelegd. Ik geloof dat iedereen kan leren om lief te hebben zonder dat je continu alert bent of door angst je eigen relaties saboteert.

Mijn coaching werkt omdat het anders is dan andere methoden. Ik leer jou hoe jij zelf jouw oude wonden kan helen. Dit doe je door contact te maken met jouw innerlijke wijsheid. Alle inzichten die jij nodig hebt om verlatingsangst op te lossen zijn namelijk al in jou aanwezig. Door de angst ben je echter verwijderd van deze bron. Ik leer jou hoe jij de verbinding kan herstellen en ook om vanuit die verbinding vervolgens diepgaand contact te maken met anderen. Je leeft dan vanuit liefde in plaats van angst. 

Waarom is het nodig om pijnlijke emoties te voelen? 

Ken je de uitspaak: 'Alles wat je aandacht geeft groeit'? Dat zou een argument kunnen zijn om geen nare emoties te willen voelen. Emoties hebben het echter nodig om vrij te stromen. Wanneer je deze stroom blokkeert krijg je een stuwmeer aan emoties waardoor je volledig overspoeld kan raken. 

Een beter woord voor aandacht is in dit geval gewaarwording. Je probeert de gevoelens niet vast te houden of te veranderen. Je leert dat ze er gewoon kunnen zijn en dat jij ze van een afstandje kan aanschouwen. Hierdoor groeien ze niet, maar gaan ze stromen zodat je ze uiteindelijk kan loslaten. 

Je wil natuurlijk voorkomen dat verlatingsangst versterkt in plaats van vermindert. Daarom is zorgvuldigheid nodig bij het doorvoelen van oude pijn. Op het moment dat je tijdens de oefeningen vlucht in een gedachtewereld (uit je lijf gaat) en niet meer volledig in het hier en nu kan zijn dan ben je te ver gegaan. Je wil oude situaties niet herbeleven en angst verder inslijten. Daarom is het aan te raden om dit werk met een coach te doen.  

Waarom zou ik mezelf veranderen? Ik ben nu eenmaal zo. 

Ik ben ervan overtuigd dat angst niet hoort bij wie jij in essentie bent. In essentie is iedereen liefdevol. Vanuit een ongeschonden hart kan je vol vertrouwen verbinden met anderen. Door vervelende ervaringen in het verleden is hoe je je voelt, hoe je denkt en hoe je je gedraagt echter ingegeven door angst. De transformatie die je doormaakt wanneer je jouw angsten aanpakt is niet om te veranderen wie jij bent, maar om jouw pure zelf te ontsluieren. 

In de coaching besteed ik veel aandacht aan weerstand om te veranderen. Die weerstand heb je niet bewust. Iets in jou wil de verlatingsangst niet loslaten omdat het betekent dat je daarmee je beschermingsmechanisme van je af schudt waardoor je je extra kwetsbaar voelt. Jouw onderbewustzijn wil jou veilig houden, waardoor je jezelf en dat wat je doet om te veranderen saboteert. 

Hoeveel tijd kost de coaching?

Een leven lang aan angstgevoelens ombuigen naar gevoelens van vertrouwen vraagt wel wat tegenwicht. Het is daarom nodig om dagelijks bewust te oefenen. 

Ik vergelijk het innerlijk werk met het proces dat je ondergaat bij liefdesverdriet. Wanneer je door een relatiebreuk gaat, ervaar je intense emoties en rouwstaten: ontkenning, weerstand, verdriet, gemis, acceptatie, boosheid, schuldgevoelens, schaamte, verlammende angst, compassie en vergeving. Deze emoties komen niet om de beurt in hapklare brokjes, die je los van elkaar kan verwerken, waarna je weer vrolijk verder gaat met je leven. Ze wisselen zich af. Soms denk je dat je eruit bent en even later word je toch weer overvallen door intens verdriet. Zo ziet het oplossen van verlatingsangst er ook uit. Het kan soms een wervelwind van emoties zijn, die naar verloop van tijd milder wordt. 

Het is mijn ervaring dat na 12 wekelijkse sessies en twee keer per dag 15 minuten oefenen de meest hevige emoties ontladen zijn. Na 12 weken kan je daadwerkelijk het effect van de reset van je brein opmerken. Voor die tijd zijn er al subtiele veranderingen merkbaar.   

Misschien denk je: 'Ik heb niet zoveel tijd voor deze sessies en oefeningen.'

Klopt dat? Heb je echt geen tijd of heb je geen zin?

Je hebt meer tijd dan je denkt. Misschien krijg je ook weleens een melding op je telefoon dat je gemiddeld 3--4 uur per dag op je scherm kijkt. Wat zou er gebeuren als je een deel van die tijd zou investeren om jezelf te helen van verlatingsangst?
Bedenk daarbij als je geen zin hebt in de sessies en om de oefeningen te doen dat ze een cadeautje zijn voor jezelf. Als je het niet voor jezelf over hebt om hiervoor tijd vrij te maken zeg je eigenlijk: 'Ik ben het niet waard, om goed voor mezelf te zorgen.' Waarom zorg je wel goed voor anderen en niet voor jezelf? 

Is de coaching alleen voor vrouwen?

Nee, maar over het algemeen spreekt mijn werkwijze vrouwen meer aan dan mannen omdat ik intuïtief coach en vaak communiceer op gevoelsniveau. 

Mijn manier van werken is een vrouwelijke weg naar heling. Daarmee bedoel ik dat ik coach vanuit vrouwelijke energie. Deze weg is geplaveid met zachtheid, ontvankelijkheid, verdieping, ontspanning en vertraging. De nadruk ligt op het ontwikkelen van je intuïtie in plaats van je angsten te willen verklaren met logica. Het gaat om wie jij bent, niet zozeer om wat je doet. Het gaat om naar binnen keren in plaats van naar buiten. Het gaat om vertrouwen op jouw innerlijke wijsheid en controle loslaten. Het gaat over verstillen en voelen van gevoelens van empathie en compassie voor jouzelf en anderen. 

De meeste mannen hebben geleerd dat het tonen van emoties en kwetsbaarheid zwak is en zij praten daarom niet zo graag over hun gevoelens. Wanneer jij je als man sterk aangetrokken voelt tot mijn benadering, dan ben je uiteraard van harte welkom. 

Wordt de coaching vergoed?

Helaas wordt de coaching niet vergoed. Wel zijn er mogelijkheden om de coaching als aftrekpost op te voeren bij de belastingdienst.

Waarom betaal ik een pakketprijs?

Ik bied geen losse sessies aan maar coachtrajecten van minimaal 12 weken. De reden is dat het volgen van een paar sessies niet genoeg is om jouw systeem een reset te geven. De verlatingsangst heeft jarenlang vrij spel gehad in jouw zenuwstelsel en lichaam waardoor je nu automatisch getriggerd wordt. In de coaching proberen we het onderbewuste te beïnvloeden zodat jij je daadwerkelijk anders gaat voelen. Hiervoor is tijd en herhaling nodig.

Hoeveel is het jou waard om verlatingsangst op te lossen? Hoe zou jouw leven eruit zien? Misschien ontdek je eindelijk hoe het is om je veilig te voelen in een relatie en hoe je vanuit liefde en vertrouwen in verbinding kan zijn. Hoe gelukkig zou jij dan zijn? Is dat het niet waard om in te investeren?

Wacht niet langer en zet die stap!